sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Pikkujoulu piknik

Osasi taas kyllä työllistää ja heti kunnolla. Varmaan ihan hyvä tapahtuma ollut, mutta vuodesta toiseen sama kaava näyttää toistuvan. Ihmeteltiin tuossa työparin kanssa, että kesällä rotuaari piknikissä osataan kyllä yleensä käyttäytyä, mutta pikkujouluissa sitten taas ei. Uskomattomassa humalassa ollaan, vaikkei ihan kauheita alkometriin puhalletakaan. Johtuisko sitten siitä, että otetaan harvoin ja sitten kun otetaan niin otetaan kunnolla. Voin vain ihmetellä sitä tunnetta, kun aamulla herää päivystyksen käytävältä tai parhaassa tapauksessa poliisin tiloista. Niin Oulussahan ei selviämisasemaa ole. Kuitenkin ihan järkeviä tai siis ihan ihmisen näköisiä ihmisiä, kunnon vaatteissa ja muutoinkin habitukseltaan "mallikansalaisia" saanut kuljetella/hoitaa. No olkoon, ettei mene liiaksi alkovalistukseksi. Toki kyllä itsellekkin ajoittain maistuu, etten minä lasiin sylje.

Törmäsinpä tuossa hätäkeskus uudistuksesta kertovaan uutiseen. Pakko tähän laittaa, kun kokemusta asiasta ihan omaltakin kohdalta. Nythän pitäisi homman toimia, niin että lähin ja tarkoituksen mukaisin yksikkö lähetetään avun tarvitsijan luo. Tuossa jutussa tulee se tunne, että hätäkeskukseen soittava ei ole itse osannut kertoa tarkkaa sijaintiaan. Varmaan osin näinkin, mutta väittäisin että osin vika löytyy sieltä luurin toisesta päästä eli hätäkeskuksesta. Olenpa itsekin käynyt ovelle kolkuttamassa keskellä yötä ja saanut hämmentäviä katseita asukkailta "ei tänne mitään" ambulanssia ole tilattu. Soitto kohteeseen on paljastanut kohteen olevan n. 300 kilometrin päässä. Suotavaa toki olisi soittajan tietää missä on ja harvaan asutulla seudulla ne koordinaatit olisivat tärkeät. Tuossa muuten tiedote tapauksesta, josta uutinen. Nyt ei tietenkään varsinaisesti mökkikausi ole, mutta mökin seinälle olisi kätevää nuo koordinaatit hommata esim. täältä. Toki arvostan hätäkeskuspäivystäjiä noin yleensä ja ymmärrän täysin meneillään olevan muutoksen heidän työssään. Hieman hullulta tuntuu, että ministeriöt sanelevat ohjeitaan ilman kunnollista kenttätuntemusta. Hieman eri asia on kentällä tapahtuva työ, kuin kauniisti paperille piirretyt kuviot.

2 kommenttia:

  1. Ja mahdollisesti myös soittaja antaisi jotain tuntomerkkejä (onko siinä tyyliin keltanen talo ennen heitä tai ajatten sen Maijameikäläisentien ohi vielä 20km).
    Ja kun navikat ei tunne noita syrjäseutuja kovin hyvin :(
    Ei voikko nostaa hattuu, siinä kysytään rauhallisuutta - etenkin kun hätä on asiakkaalla ja se onnii jossain pysty metikössä.

    VastaaPoista
  2. Vikaa toki kummassakin päässä on; en vain osaa sanoa kummassako eka.
    En halua arvostella hätäkeskuksen työntekijöitä, mutta olen kyllä törmännyt muutamaan äkäisen oloiseen vastaajaan, kun pitänyt soittaa apua. Huokunut puhelimen lävitse suorastaan se vattuuntuneisuus, että taasko tänne soitellaan. Toki ymmärrän, jokaisella on huonoja päiviä, ei saisi silti purkaa luurin toisessa päässä olijaa.
    Varmaan myöskin paljon tulee pilasoittoja? Jostain olin lukevinani, joskus että aika paljon on pilasoiton tekijöitäkin.

    VastaaPoista