lauantai 2. marraskuuta 2013

Tilannenopeus liikenteessä

Katselinpa tuossa työmaan ikkunasta tien pientareelle ilmestynyttä nopeudennäyttö taulua. Kummasti näyttää punaista suurimmalle osalle vilkuttavan vaikka alueella oleva 40km/h nopeusrajoitus alkaa hyvän aikaa ennen näyttöä. Tuon taulun suurin tarkoitus taitaa olla muistuttaa alueella olevasta suojatien risteyksestä jonka suurimpana käyttäjäryhmänä taitavat olla alueella asuvat lapset.

Laittavat nuo taulut miettimään omaakin käytöstä tuolla tiellä. En väitä mikään puhdas pulmunen olevanikaan ja muutama muistutus on tullut elämän aikana hankittua. Hälytysajoneuvoilla ei onneksi ole tuota päässyt tapahtumaan. Ehkä se tuo iän tuoma kokemus alkaa jo omassa ajamisessa korostua. Mitenkään kollegoja arvostelematta niin kyllä se joskus tuo meno näyttää vähän liiankin hurjalta. Niin se tilannenopeus ja olosuhteiden tuntemus sekä niiden fysiikan lakien hyväksyminen. Sinivilkut ja pillit eivät ole ennenkään nuita korvanneet ja tuskin tulevat tätä tekemäänkään. Helpotuksia hälytysajoon on onneksi meillekin ilmestynyt. Tuo "vihreä aalto" mikä gps paikannukseen perustuu on tietenkin ihan hyvä juttu, mutta en nyt uskalla siihen kylmästi luottaa. Eikä näin mielestäni pidä toimiakkaan.

Mutta summa summarum... Taitaa se vain olla niin, että virheet liikenteessä lisääntyvät. Onko se sitten autojen määrän lisääntyminen? Keskitytään muuhun kuin ajamiseen? Poliisin valvonta vähäistä? Teiden kunto? Mikä sitten ikinä tuo syy onkaan niin voisikait jokaisella olla peiliin vilkaisemisen paikka.

Jottei menisi ihan niin vakavaksi niin tässäpä infoa tuosta sinivillkujen väistelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti