torstai 16. lokakuuta 2014

työaikaa...

Tuntuu että ensihoidon osalta mitään suurempaa maanlaajuista uutta ei ole tapahtunut. Ainakaan mikäli uutisointia seuraa. Tietysti uutisointi ambulanssin ryöstämisestä piti lukaista hieman tarkemmin. Oli ilmeisesti iltapäivä lehti saanut hieman palautetta jutusta, kun muutama asia lääkkeitä koskien oli hoksattu korjata. Kummasti tuntuu tuo turvallisuus olevan pinnalla ja hyvä niin. Liittokin tuosta asiasta ihan julkilausuman antoi.

Viina se tässä maassa kyllä puhututtaa. Enkä kyllä ihmettele yhtään niin kummallista on tuo uutisointi valviran touhuista ollut. Ei vain mahdu näin sairaankuljettajan päähän tuo järjetön holhoaminen. Meinataanko tuolla holhoamisella todellakin hoitaa alkoholista aiheutuneet haitat. Onko tuo vastaus kansan valistamiseen ja raitistamiseen? Eniten itseäni suututti tuo uutisointi blogeihin puuttumisesta. Oikaistiinhan tuo, mutta kyllä tuntui olevan sananvapaus koetuksella.

Mutta parempi kun jätän tuon pohtimisen muiden huoleksi. Viinasta kyllä juttuja piisaa. Tässä blogissa ne voivat alkaa tuntumaan jo hieman toistolta. Se mitä tässä on saanut viime aikoina ihan työnpuolesta seurata on tuo työaika. Vaihdetaanko 12 tunnin työvuorot 24 tunnin työvuoroihin. Tuo asetelma yksinkertaisena. Tuohon kuitenkin kun alkaa ynnäilemään viikkotyöaikoja ja haittakorvauksia niin johan tuleekin mielenkiintoinen keskustelu. Se vain on tosi asia että työaika tulee allekirjoittaneella varmasti ensi vuonna vaihtumaan jossain välissä. Alue laajenee sen verran paljon, että nämä "uudet" tulijat varmasti tuon 24 tunnin kannattajia ovat. Eikä tuossa mitään pahaa olekaan silloin kun kuljetusmatkat ovat ajallisesti sellaisia ettei nuita pysty muuten järjestämään.

Itselleni tuohon työaikaan siirtyminen lisää työsidonnaisuutta kuitenkin valtavasti. Työstäni kyllä pidän, mutta muutakin elämää toki löytyy. Voiko tuota lisääntynyttä työsidonnaisuutta korvata rahalla? Mielestäni ei voi, koska kaikilla meillä on myös se työn ulkopuolinen elämä ja sitä on hankala kenenkään arvioida tai etenkään sen hintaa rahassa. Eikä tätä rahalla ollakaan suoranaisesti korvaamalla. Haittalisien nousu ei tuota korvausta mielestäni ole. Saapa nähdä miten vanha jaksaa. Useamman "vanhemman" kollegan kanssa emme voi ajatusta ymmärtää. Toisaalta tiedostan kyllä työnantajan näkemyksen. Kuitenkin itse miettii tuota työssäjaksamista ja ennaltaehkäisyä niin ei voi käsittää. No, toisaalta innokkaita ensihoitajan alkujahan on koulunpenkit täynnä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti